Goed voorbereid op het stevige kluswerk

Als je gaat verbouwen in je eigen woning, moet je daarvoor de nodige voorbereidingen treffen. De ene verbouwing is de andere niet, en dat betekent dat je voor iedere klus de juiste maatregelen moet nemen.

Wat ga je doen?

Waar voor de een het schilderen van een muurtje al een flinke klus is, gaan bij de ander de ogen pas stralen als er minimaal gesloopt en geboord moet worden. In beide gevallen is het van belang dat je je goed voorbereidt op de klus die op je wacht, en zo voorkomt dat je jezelf of je woning beschadigt.

Als het gaat om schilderen, dan is het vooral belangrijk om de boel goed te beschermen. Je wilt niet dat er verf terechtkomt op je vloer of meubels, dit valt tenslotte vaak lastig of zelfs helemaal niet te verwijderen. Haal dus zoveel mogelijk meubels weg op de plek waar je aan de slag gaat, en bedek dat wat overblijft en de vloer met goed afdekzeil. Als je dit zeil al eerder hebt gebruikt, check je natuurlijk eerst even of er geen gaten in zitten: dat zou zonde zijn.

Jezelf hoef je niet per se te beschermen tegen de verf, uiteindelijk was je het wel van je huid en uit je haar, maar handig is het wel. Door te kiezen voor kleding die na de verfbeurt weg mag, of die je alleen tijdens het klussen draagt, bijvoorbeeld een stevige Carhartt overall, neem je een groot deel van het probleem al weg. Je haar kun je beschermen door een petje te dragen en je handen eventueel met handschoenen.

Stevige klussen: zorg voor je veiligheid

Waar het bij lichte klussen er vooral om gaat om ongemak en extra werk te voorkomen, dien je bij zwaardere klussen bij het voorbereiden ervan vooral te letten op je veiligheid. Ga je aan de slag met stoffen of materialen die schade aan je ogen kunnen veroorzaken, dan draag je een veiligheidsbril. Ga je schuren of slopen, dan valt een stofmasker aan te raden. En ga je met zware spullen sjouwen, dan kunnen bijvoorbeeld Grisport werklaarzen geen kwaad. Het lijkt misschien overdreven om deze bij een klus binnenshuis te dragen, maar iedereen die wel eens iets uit zijn handen heeft laten vallen tijdens een verbouwing, weet dat dit niet zo is: landt het op je voet, dan heb je minimaal heel veel pijn, en eindig je met een beetje pech op de eerste hulp. Ook je kleding pas je natuurlijk aan aan je klus. Geen brandbare materialen als er een vlam aan te pas komt, en broeken met verstevigde stukken op de knie als je veel op de grond zal zitten. Zo zorg je ervoor dat je jezelf zo goed mogelijk beschermt.

 

 

Comments are closed.

Post Navigation

0
0
0
0
0