Lees 5 tips voor het bestrijden van een vochtig huis

Er zijn een aantal manieren en tips om vocht te kunnen bestrijden. Als je last hebt van een vochtig huis is het verstandig om zo snel mogelijk dit te laten nakijken om schade te voorkomen. Als er niet op tijd iets aan wordt gedaan kan er schimmel ontstaan in het huis.  Ook kan er een muffe lucht en ongedierte het huis binnenkomen.  Dit kan omdat de vloerbalken niet goed geïsoleerd zijn. In dit artikel staan 5 tips om een vochtig huis te bestrijden.

Kruipruimte isoleren

Bij het isoleren van een kruipruimte worden de grootste problemen al direct aangepakt. Het vochtprobleem wordt aangepakt en het ongedierte verdwijnt uit het huis als de kruipruimte wordt geïsoleerd. Een slechte ventilatie is niet altijd de oorzaak van een vochtige kruipruimte. Kruipruimte ventilatie kan dit probleem wel voorkomen, maar niet helemaal. Daarom is kruipruimte isolatie een beter idee.

EPS-korrels (parels)

De EPS-korrels zijn korrels die met een buis in de kruipruimte worden geblazen. Op deze manier wordt het vocht in kruipruimte weggehaald. De EPS-korrels nemen het vocht op. Op deze manier wordt het huis warmer en verdwijnen de schimmels of voorkom je dat er schimmels komen. De EPS-korrels zijn korrels die een speciale structuur hebben. Dit zorgt ervoor dat de komst van ongedierte tegen wordt gegaan. De EPS-korrels zijn duurzaam en kostenbesparend. Als de woning een geïsoleerde kruipruimte heeft zorgt dit voor een hogere woning waarde.

Pur

Purschuim is schuim dat zorgt voor stilstaande lucht in het schuim. Daardoor kan er geen vocht ontsnappen naar het huis en zorgt dit voor een goede isolatie in het huis. Purschuim is goed isolerend middel en daarom wordt dit vaak gebruikt. Het nadeel is dat het purschuim alleen gebruikt kan worden als de kruipruimte groot is.

Schelpen

Schelpen kunnen worden gebruikt als isolatie middel. Maar dit kan alleen bij kruipruimtes waar niet altijd water staat. Alleen staat bij de meeste kruipruimtes altijd water. Daarom wordt er als er isolatiemiddel wordt gebruikt niet vaak gebruik gemaakt van schelpen. Als er continu water in de kruipruimte staat en er worden schelpen gebruikt bij het isoleren kan het zijn dat er weer schimmel of ander vocht vrijkomt.

Houtworm bestrijden

Mocht je huis nog bestaan uit houten constructies, zowel op de zolder als onder de vloeren dan is een vochtig huis een bron voor houtworm schade waarmee het hout aangevreten wordt van binnenuit. Mocht je een vermoeden hebben dan kun je meestal een gratis inspectie laten doen. Let hierbij dus ook op de kosten voor houtwormbestrijding, dit verschilt per ruimte in de woning.

Gespecialiseerd bedrijf

Het is mogelijk om de kruipruimte zelf te isoleren of dit te laten doen door een gespecialiseerd bedrijf. Dit is de keuze van de klant. De verstandigste keuze is om dit door een gespecialiseerd bedrijf te laten doen. Een gespecialiseerd bedrijf heeft ervaring en kennis en de juiste materialen om het isolatiemateriaal toe te voegen. Door de kennis en ervaring kan de klant direct de zekerheid krijgen dat de isolatie blijft en niet snel vervangen hoeft te worden. Dit hoeft over het algemeen toch niet snel. Want veel isolatiemateriaal heeft een lange levensduur.

 

Comments are closed.

Post Navigation

0
0
0
0
0