Hoe leg je een zwembadverwarming aan?

Een zwembad is een groot plezier voor het hele gezin. Door een zwembadverwarming te installeren kan je gezin het zwembad hiermee zowel bij koud als warm weer gebruiken. Zwembadgigant laat je zien hoe je een standaard zwembadverwarming installeert.

Kies het soort verwarming

Het kiezen van de juiste verwarming voor het zwembad is niet zo eenvoudig als het klinkt. Je moet rekening houden met de grootte en het rendement van de verwarmer. Gasverwarmers worden gemeten in BTU’s, een eenheid van energie die nodig is om water te verwarmen. Het aantal BTU’s voor je zwembadverwarming is recht evenredig met de grootte van het zwembad in liters en de oppervlakte van het water.

Om de juiste maat van zwembadverwarming voor het zwembad te bepalen moet je eerst het volume bepalen en hierop kiezen welke soort verwarmer geschikt voor deze capaciteit. Als je overweegt een zonne-afdekking te gebruiken in combinatie met de zwembadverwarming, kun je misschien volstaan met een kleinere zonnecel verwarmer.

De efficiƫntie van de unit die je kiest zal een invloed hebben op de kosten van de zwembadverwarming. Een 80% efficiƫnte zwembadverwarming zal 20% van de energie verspillen die nodig is om het zwembad te verwarmen. Als je probeert zo weinig mogelijk geld uit te geven aan het verwarmen van je zwembad, kies dan een unit met een hoog rendement.

Installeer het verwarmingselement

De zwembadverwarming heeft iets stevigs nodig om op te staan, vooral als de plaats waar je de verwarmer wilt installeren op de grond komt te staan. Verwarmingselementen worden verkocht op basis van de grootte en het gewicht van de verwarmer.

Installeer het verwarmingselement op ongeveer 2 – 5 meter van het zwembadfilter. Controleer de benodigde vrije ruimte in de instructies om er zeker van te zijn dat het verwarmingselement ver genoeg verwijderd is van alle andere structuren, maar plaats het element niet verder dan nodig. Als je de verwarmer verder dan nodig van het zwembad of de filter plaatst moet je extra leidingen aanleggen om de verwarmer aan te sluiten.

Zwembad verwarming installatie

Om de installatie aan te leggen moet je de verwarmer aan de afvoerbuis van het filter bevestigen. De uitgang van de verwarmer wordt aangesloten op de retourleiding die teruggaat naar het zwembad. De gasleiding naar de zwembadverwarming moet ook worden aangelegd.

Sluit de elektra aan

De gasverwarming kan nog steeds een elektrische component hebben zoals een digitale interface en zal daarom ergens moeten worden aangesloten. Ervan uitgaande dat het andere zwembad apparatuur ook in de buurt is aangesloten kun je datzelfde stopcontact gebruiken voor de zwembadverwarming.

Als al deze stappen zijn voltooid moet je de verwarming unit testen. Zet het zwembadfilter en de verwarming aan en stel vervolgens de temperatuur op de verwarming in op een temperatuur die hoger is dan de huidige temperatuur van het zwembad.

Comments are closed.

Post Navigation

0
0
0
0
0