Werkkleding hoeft echt niet saai en ouderwets te zijn

Wanneer je voor je werk speciale kleding moet dragen, ben je daar misschien niet wild enthousiast over. De meeste werkkleding heeft nu eenmaal niet de reputatie trendy, fijn draagbaar en lekker comfortabel te zijn. Toch is dit gebrek aan enthousiasme in veel gevallen helemaal niet nodig. Ook op het gebied van werkkleding zijn er namelijk volop ontwikkelingen, die ervoor zorgen dat ezelfs steeds meer mensen zijn die hun werkkleding ook wel privé willen dragen.

Welk soort werkkleding heb jij?

Werkkleding heb je in allerlei soorten en modellen. Bij het woord ‘werkkleding’ denken de meeste mensen aan stevige kleding, die bijvoorbeeld in de bouw of bij andere fysieke beroepen wordt gedragen. Voor dit soort kleding is het ook de meest gebruikte term. Maar werk je in een heel ander soort beroep, dan heeft het woord ‘werkkleding’ voor jou misschien een hel andere betekenis. Misschien werk je wel als gastvrouw, en bestaat je werkkleding uit een nette combinatie van blouse met rok of broek. Of werk je als koerier of postbode, en is het vooral belangrijk dat je kleding je als zodanig herkenbaar maakt, en je drooghoudt als het regent. Werkkleding is er dus in allerlei verschillende vormen, en wordt vaak door een werkgever aangeleverd. Zo weet deze zeker dat al het personeel er netjes en vaak ook herkenbaar bij loopt, en kleding draagt die past bij de functie die moet worden uitgeoefend.

De grens vervaagt steeds verder

Als we kijken naar werkkleding die wordt gedragen bij fysieke arbeid, valt op dat de grens tussen werkkleding en vrijetijdskleding steeds meer begint te vervagen. Dat komt deels door de huidige modetrends, waar stoere, robuuste materialen en vormen een grote rol in spelen. Als je bijvoorbeeld kijkt naar Grisport laarzen, dan zou een groot deel van de modellen ook prima in de vrije tijd kunnen worden gedragen; niemand zou raar opkijken. Dat de laarzen en schoenen een stalen neus hebben, tegen extreme warmte kunnen en een zool hebben die uitglijden voorkomt, zie je niet of nauwelijks aan de buitenkant. Dit soort laarzen privé dragen lijkt dus niet zo gek. Let echter wel op: andersom, dus privé schoenen op het werk dragen, is een minder goed idee. Ook al zien je laarzen er misschien min of meer hetzelfde uit, al de genoemde veiligheidsaspecten zie je er niet in terug!

Een Storvik werkbroek is eveneens een goed voorbeeld: prima model, en niet zo heel erg afwijkend van ‘normale’ broeken. Ook hier is echter goed over nagedacht, met extra stevige kniestukken en extra stevige naden, bijvoorbeeld.

Comments are closed.

Post Navigation

0
0
0
0
0