Wat kost een serre

Een serre bouwen in uw huis kan een grote toegevoegde waarde hebben. U maakt niet enkel uw woonkamer groter, maar met een serre heeft u ook nog eens extra zonlicht. 

Wat is een serre?

Een serre is een aanbouw aan een huis. Door middel van een serre heeft u extra ruimte in huis en vangt u meer zonlicht op. Echter is een serre in de warme zomerdagen wel een nadeel. De serre bestaat voornamelijk uit glas en zal dus veel warmte toelaten. Een serre is verkrijgbaar in verschillende maten en kwaliteiten. 

Waar wordt een serre van gemaakt?

Een serre wordt meestal gemaakt van hout. Het voordeel hiervan is dat hout een materiaal is dat goed isoleert. Helaas heeft hout wel veel onderhoud nodig en moet het minimaal om de vijf jaar geschilderd worden. Een alternatief voor hout is aluminium, maar aluminium is weer een materiaal dat heel slecht isoleert. Zo raakt u dus veel warmte kwijt in huis. Hier bestaan oplossing voor, maar die nemen natuurlijk wel extra kosten met zich mee. 

Waarde van het huis verhogen

Doordat een serre meer ruimte heeft wordt de waarde van het huis ook hoger. Dit moet echter geen reden zijn om de serre te plaatsen, enkel wanneer u het zelf wilt. De waarde van het huis zal de kosten van de serre niet compenseren. Wanneer u toch voor de verkoop een serre op maat laten maken voor de verkoop, dan kunt u het beste even overleggen met een taxateur. 

Wat kost een serre?

De prijs van een serre is volledig afhankelijk van de materialen, het formaat en de kwaliteit. De prijzen kunnen erg verschillend zijn per aannemer. Wanneer je uitgaat van een formaat van 3 x 4 meter inclusief de bouw, kunt u ongeveer rekenen op €12.500,- tot €17.500 euro.

Comments are closed.

Post Navigation

0
0
0
0
0