Voordelen van kunststof kozijnen

In de afgelopen jaren zijn kunststof kozijnen erg populair geworden. Dit komt namelijk omdat de technologie voor veel verbeteringen heeft gezorgd. Vroeger zagen de kunststof kozijnen er namelijk erg plastic uit. Tegenwoordig is het verschil tussen houten en kunststof kozijnen zo goed als niet meer te zien. Kunststof kozijnen kunnen namelijk identiek aan houten kozijnen ogen. Het PVC krijgt namelijk een andere structuur en kleur, waardoor ze bijna niet uit elkaar te houden zijn. Hieronder kom je meer te weten over alle voordelen van kunststof kozijnen.

Onderhoudsarm

Wanneer je kunststof kozijnen laat plaatsen, hoef je hier een lange tijd niet meer naar om te kijken. Kunststof kozijnen staan er namelijk bekend om dat zij erg onderhoudsarm zijn. Al het gedoe met schuren en schilderen is verleden tijd. Daarnaast is het schoonmaken ervan ook erg eenvoudig. Een simpel sopje en een doek eroverheen halen is al voldoende om de kunststof kozijnen schoon te houden.

Lange levensduur

Door het weinige onderhoud dat kunststof kozijnen hebben, gaan ze ook nog eens super lang mee. Veel langer dan bijvoorbeeld houten kozijnen. Sommige kunststof kozijnen houden het maar liefst 50 jaar vol, wat voor lang plezier kan zorgen. Naast de lange levensduur zijn de kunststof kozijnen ook nog veiliger in geval van brand, in vergelijking met houten kozijnen.

Veel keuzemogelijkheden

Naast de gewone ramen hebben kunststof kozijnen ook veel andere uitvoeringen beschikbaar, zoals bijvoorbeeld kiepramen. Dit is een mechanisme waarbij het raam naar binnen geklapt kan worden, waardoor een klein gedeelte van het raam opengaat. Zo zijn er een aantal mogelijkheden waarbij kunststof kozijnen op toegepast kunnen worden. Dit zijn bijvoorbeeld: vaste ramen, draai/kiepramen of valramen. Kunststof kozijnen worden geleverd met standaard HR++ glas, maar er kan ook voor andere soorten glas gekozen worden.

Goede isolatie

Kunststof kozijnen helpen ook goed bij het isoleren van het huis. Kunststof kozijnen met dubbel glas isoleren een heel stuk beter dan houten kozijnen, die vaak enkel glas bevatten. Na de overstap van houten kozijnen naar kunststof kozijnen is de verbetering vaak ook in de energierekening te zien.

Prijzen

De prijzen van kunststof kozijnen worden in de meeste gevallen opgenomen in een offerte. In de kunststof kozijnen offerte staan vaak de werkzaamheden die gedaan moeten worden, inclusief een prijsindicatie. Het is verstandig om een expert langs te laten komen, zodat die een goede indicatie kan maken van de totale kosten.

Comments are closed.

Post Navigation

0
0
0
0
0