Verminder CO2 uitstoot in je huis

Iedereen weet inmiddels dat uitstoot van CO2 slecht is voor onze milieu. Tegenwoordig kun je ook uitrekenen hoeveel CO2 uitstoot je hebt met je eigen huis. Bij milieu centraal kun je door middel van gegevens invoeren er achter komen hoeveel je uitstoot. Een gemiddelde huishouder stoot ongeveer jaarlijks 8 ton CO2 uit. Bij deze gemiddelde zijn wel de vervoersmiddelen mee gerekend. Naast deze cijfers stoten we ook nog eens 15 ton aan indirecte CO2 uit deze zijn voor voeding en kleding die door machines zijn vervoert en met machines gemaakt zijn. Er zijn een aantal handige tips die de CO2 een stuk kan verlagen.

Isoleer je woning

Zorg dat alles goed is geïsoleerd in je huis. Het is zonde van je energie als er veel warmte verloren gaat. Er valt vooral veel winst te behalen bij je ramen. Als je nog enkelglas hebt kost je het enorm veel energie om je huis warm te houden omdat alles verloren gaat door de kou die via je ramen naar binnen komt.

Zet verwarming lager

Wij hebben de luxe om temperatuur in je woning op elke gewenste hoogte in te stellen. Alleen is het altijd nodig om op bijvoorbeeld je verwarming 22 en 25 graden in te stellen. Om tijdens de winter in een T-shirt in je woonkamer te zitten en verwarming op 25 graden te zetten kost enorm veel energie. Elke graad dat je verwarming lager zet scheelt namelijk 30% CO2 uitstoot. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is de ideale temperatuur 18 graden. Daarbij zijn nog niet eens de kamers mee gerekend waar er bijvoorbeeld geen verwarming aan hoeft. Kom je zelden in je kantoortje of zolder zet daar dan de verwarming lager of uit en sluit de kamer goed af.

Bespaar op elektriciteit

In veel huizen word nog gebruikt gemaakt van gewone gloeilampen. Deze verbruiken veel meer energie dan LED lampen of spaarlampen. Wanneer je dit allemaal aanpast kun je ongeveer 10% besparen op je CO2 uitstoot.

Ga eens met de fiets

Auto’s en scooters stoten veel CO2 uit. Wij maken overal erg makkelijk gebruik van een auto. Moeten we boodschappen doen 2 straten verder pakken we gemakkelijk de auto. Ga je naar een sportschool wat 5 km verderop zit pakken we de auto. Pak wat vaker de fiets, Nederlanders komen al gemiddeld te kort aan beweging dus hiermee pak je 2 problemen tegelijk aan!!

Comments are closed.

Post Navigation

0
0
0
0
0