Vluchtladders

Wanneer er brand uitbreekt in uw woning of bedrijfspand is het belangrijk dat iedereen zo snel mogelijk naar buiten komt. Een nadeel van brand is dat deze vaak de nooduitgang blokkeert en een raam nog uw enige optie is. Om goed voorbereid te zijn tegen brand kunt u brandladders plaatsen zodat u snel en veilig via de ladder het pand kan verlaten.

Waar plaatst u een vluchtladder?

U kunt een vluchtladder op meerdere manieren bevestigen. Zo is het mogelijk een mobiele vluchtladder op een goed bereikbare plek binnen uw huis of bedrijf te bevestigen zodat u deze, wanneer er brand uitbreekt, makkelijk aan uw radiator, kozijn of vensterbank kan bevestigen. Nadeel van deze methode is dat u eerst de ladder  moet monteren op een veilige plek tijdens de brand, alvorens u en eventuele andere aanwezigen het pand snel kunnen verlaten. Een andere mogelijkheid is dat u de vluchtladders op vaste plekken monteerd. Voordeel hiervan is dat u weet waar u het pand kan verlaten en de ladder al gemonteerd is. Dit zorgt voor meer rust en tijd waardoor u uiteindelijk sneller in veiligheid bent.

Brandbeveiliging

Op brandbeveiliging.startpagina.nl vindt u meerdere brandladders in verschillende maten. Ook is het mogelijk de brandladder in een RVS kast te bestellen, waardoor de ladder veilig tegen elk weertype buiten geplaatst kan worden en tijdens een brand direct kan worden gebruikt.

Een brandladder is geen middel tegen brandpreventie maar kan u wel helpen om ten tijde van de brand het pand makkelijk en snel kan verlaten. Om zo snel mogelijk op de hoogte te zijn van een eventuele brand of koolmonoxide vergiftiging zijn er producten als rookmelders en koolmonoxide melders. Deze brandbeveiliging producten helpen u een brand in een andere ruimte waar te nemen. Hierdoor heeft u net weer dat beetje extra tijd om uw zelf en anderen in veiligheid te brengen.

Comments are closed.

Post Navigation

0
0
0
0
0