Inboedelverzekering

De premie van de inboedelverzekering
Bij het afsluiten van een inboedelverzekering, is onder andere de premie van de inboedelverzekering belangrijk. Niemand wil graag te veel premie betalen, maar te weinig premie betalen kan leiden tot onderverzekering van de waardevolle spullen. Toch zijn er een aantal factoren die de premie van een inboedelverzekering behoorlijk kunnen stuwen. Door te bestuderen op basis waarvan een premie van een inboedelverzekering tot stand komt, kun je fors besparen.

Het dak
Eigenlijk is het dak één van de allerbelangrijkste factoren van de premie van de inboedelverzekering. Het brandgevaar voor een rieten dak is veel groter dan voor een huis met stenen dakpannen. Omdat het risico op uitkeren voor de inboedelverzekeraar veel hoger ligt, wordt de premie dus ook hoger.

Tijdens het vergelijken van inboedelverzekeringen zal je erachter komen dat niet alle inboedelverzekeraars een huis met een rieten dak willen verzekeren. De verzekeraars die het risico wel willen nemen, vragen een vrij hoge premie voor hun inboedelverzekering.

Premie omlaag
Maar deze premie kan wel omlaag gebracht worden. Door ervoor te zorgen dat het huis goed beveiligd is tegen inbraak, en in het bezit is van het Politiekeurmerk Veilig Wonen, kan de premie omlaag.

Het risico op inbraak en dus schade aan de inboedel binnen de woning is een stuk kleiner. Vaak moet men een kopie sturen van het Politiekeurmerk naar de verzekeraar. Hierna kan de premie verlaagd worden. Zo kan ook een huis met een rieten dak alsnog profiteren van een lagere prijs in de premie.

Besparen
Maar het maken van een vergelijking kan nog wel het meeste lonen. Vergelijk inboedelverzekeringen om zo tot de beste premie te komen. De premie komt hierbij tot stand bij het invullen van het aantal inwonenden, het in het bezit zijn van een inbraakalarm en het soort dak.

0
0
0
0
0